Tory Mp Och Ex-Minister Greps Efter Anklagelser Om Våldtäkt, Sexuella Övergrepp Och Tvingande Kontroll

Tory Mp Och Ex-Minister Greps Efter Anklagelser Om Våldtäkt, Sexuella Övergrepp Och Tvingande Kontroll

Polisen grep en konservativ mp efter att han anklagades för våldtäkt, sexuella övergrepp och tvångs kontroll, enligt rapporter.

Ex-minister, som inte har namngivits, påstås ha misshandlat en kvinna och tvingade henne att ha sex – och missbruk påstås ägde rum under ett förhållande, the sunday times och mail on sunday rapporterade.

Metropolitan police sa att det fick påståenden på fredagen i sexualbrott och misshandel i samband med fyra separata incidenter vid adresser i london, inklusive i westminster, mellan juli förra året och januari i år.

En talesman för met säger: ”the met har inlett en utredning av anklagelserna.”

En man greps på lördagen misstänkt för våldtäkt och togs i förvar på en östra london polisstation, tillade kraften.

Han har släppts mot borgen till ett datum i mitten av augusti.

Tidningarna sade anklagelserna höjdes med tory chief whip mark spencer, och den klagande talade också till honom – men inga åtgärder vidtogs.

Pa nyhetsbyrån förstår spencer rådde henne att göra en formell anmälan till myndigheterna, som skulle kunna undersöka kraven.

En talesman för spencer sade: ”chief whip tar alla påståenden om trakasserier och övergrepp extremt allvar och har starkt uppmuntrat någon som har närmat sig honom att kontakta berörda myndigheter, inklusive parlamentets oberoende klagomål och klagomål scheme, som formellt kan utföra oberoende och konfidentiella undersökningar.”

En konservativa partiet talesman sade: ”vi tar alla anklagelser av detta slag på största allvar eftersom denna fråga är nu i händerna på polisen att det vore olämpligt att kommentera ytterligare..”

Douglas ross mp, som står för den skotska konservativa ledare, kallad rapporterade anklagelser mot en tidigare tory minister anklagas för våldtäkt ”extremt allvarlig”.

På tal times radio, sade han: ”detta är extremt allvarliga anklagelser och de måste utredas ordentligt.

”jag såg ytterligare kommentarer från chefen whip s (mark spencer) kontor som de inte kände till omfattningen av anklagelserna.

”jag kan inte förklara något mer, jag var inte part i någon av dessa diskussioner men tydligt måste de undersökas grundligt, och det är tydligt händer med met polisen.

admin