British Gp: Lewis Hamilton Just Slår Max Verstappen Trots Sena Mercedes Punkteringar

British Gp: Lewis Hamilton Just Slår Max Verstappen Trots Sena Mercedes Punkteringar

02:41 det var en dramatisk sista varvet för lewis hamilton som han haltade hem till seger med en punktering på den brittiska grand prix. det var en dramatisk sista varvet för lewis hamilton som han haltade hem till seger med en punktering på den brittiska grand prix.

Lewis hamilton haltade över linjen för en dramatisk brittisk gp seger före max verstappen efter en märklig avslutning på tävlingen såg båda dominerande mercedes lider punkteringar i slutfasen.

Mercedes var i en egen liga innan de sista tre varv i f1 är silverstone homecoming men valtteri bottas’ däck blow-up följdes av tävlingsledare hamiltons på sista varvet och i extraordinära scener, bara hem favorit just lyckats köra sin bil över mållinjen.

Hamilton förlorat så mycket tid som red bull, avlägsen tredje för majoriteten av loppet, faktiskt ruing en möjlighet missade efter pitting verstappen sent på att få det snabbaste varvet.

Om de inte hade gjort det, verstappen – som slutade bara fem sekunder bakom hamilton i rutig flagga och hade däck oro själv – skulle sannolikt ha haft mest överraskande segrar.

I en annan uppsving för hamilton, bottas’ punktering och tvingades pit-stop tappade honom ur topp-10 helt – det vill säga engelsmannen har nu en potentiellt avgörande 30-poängs ledning i f1 2020 mästerskapet.

01:16 det var en otrolig slut på den brittiska grand prix som valtteri bottas’ punktering får max verstappen att ta andra plats på silverstone. det var en otrolig slut på den brittiska grand prix som valtteri bottas’ punktering får max verstappen att ta andra plats på silverstone.

”jag har definitivt aldrig upplevt något liknande som på sista varvet, nästan mitt hjärta slutat”, säger hamilton. ”jag var bara be att komma runt och inte vara för långsam. jag nästan inte komma runt de sista hörn.”

En sorglig bottas tillade: ”det är naturligtvis en stor besvikelse, och otur.”

Det var hamiltons sjunde silverstone seger, och han är nu bara fyra segrar av michael schumachers alla tiders rekord av 91.

Charles leclerc avslutade en beundransvärd tredje för ferrari – hans andra pallplats för säsongen – efter den sena drama. och mercedes inte var det enda laget som gav det.

02:47 anthony davidson och karun chandhok analys på den dramatiska slut på loppet eftersom båda mercedes förare hade en punktering på sista varvet under den brittiska grand prix. anthony davidson och karun chandhok analys på den dramatiska slut på loppet eftersom båda mercedes förare hade en punktering på sista varvet under den brittiska grand prix.

Mclaren led också en sen punktering med carlos sainz, som kördes femtedel under större delen av loppet, efter bottas utanför poäng. det lyfte daniel ricciardo i renault upp till fjärde och lando norris till femte.

Esteban ocon och pierre gasly dragit nytta också, medan alex albon lyckades till slut åttonde trots att orsaka en kollision för den första av två säkerhets bilar i loppet, att överlämnas en fem-sekunders straff, och gropfrätning två gånger.

Brittiska gp resultat, topp-10

1. lewis hamilton, mercedes

2. max verstappen, red bull

3. charles leclerc, ferrari

4. daniel ricciardo, renault

5. lando norris, mclaren

6. esteban ocon, renault

7. pierre gasly, alphatauri

8. alex albon, red bull

9. lance stroll, racing point

10. sebastian vettel, ferrari

Hur silverstone otroliga avslut ovikta

”det var lite av en långsam-brännare, men vad en extraordinär slut.”

Sky f1 martin brundle träffande sammanfattade brittiska gp, som – trots safety car på första varvet och hård mittfältet slåss hela – inte antändas vid fronten innan den otroliga avslutande varv.

Hamilton höll off bottas från pole och efter två safety car omstarter innan engagerande hans lagkamrat i en långvarig katt-och-råtta när han stannade av drs sortiment för hela tävlingen.

Bakom dem var det ensamt för verstappen på tredje plats. tills slutet.

05:14 lewis hamilton vinner british gp trots final varv punktering plus reaktion till rekord utvidga sju segrar i hans hem loppet. lewis hamilton vinner british gp trots final varv punktering plus reaktion till rekord utvidga sju segrar i hans hem loppet.

Från ingenstans, verstappen började ta bitar av tid ur bottas. fördelen var stor nog att finländaren kanske inte har alltför orolig med resterande så lite tid, men hans front-vänster däck började sedan strimla efter en punktering.

Ännu värre för bottas, han var långt ifrån depån och så var tvungen att titta på verstappen och faktiskt mittfältet bilar komma förbi honom innan att komma tillbaka till sin mercedes besättning.

Till synes försöker lindra sina egna däck oro samtidigt som jagar en extra snabbaste varv punkt, red bull svarade genom att omedelbart pitting av verstappen, med hamilton synes cruising till seger enhälligt framåt.

Men sedan hamilton rapporterat liknande front vänster frågor bottas.

01:22 valtteri bottas på där allt gick fel för mercedes förare med tre varv kvar. valtteri bottas på där allt gick fel för mercedes förare med tre varv kvar.

Dramatiskt, led han en punktering själv tidigt i sista varvet, med sin avståndet till verstappen – mer än en halv minut innan lap 52 – släppa av varje centimeter omfattas av den berömda silverstone kretsen.

Mästare sex tiden på något sätt höll sitt lugn, ändra inställningarna på hans ratten även när han körde runt med tre pumpade däck. med ett annat hörn, än mindre en annan knä, han sannolikt skulle ha förlorat sin vinst.

  • Med facit i hand kan red bull har hållit verstappen ut, men som christian horner berättade sky f1 de hade mycket verkliga orsakerna till pitting holländaren.
  • Med facit i hand skulle mercedes ha fört in bottas, som desperat försökte men misslyckades med att komma tillbaka in i punkter på en frenetisk sista varvet.
  • Men ingen efterhand slutligen behövs för hamilton, som har tagit en mäktig steg mot en sjunde världs krona.

1:15 haas’ kevin magnussen tvingas ut ur den brittiska grand prix efter att kontakt med red bull alex albon. haas kevin magnussen tvingas ut ur den brittiska grand prix efter att kontakt med red bull alex albon.

Bra dagar för leclerc och ricciardo – inte för stroll & vettel

Medan mercedes var i en egen liga ut framför, bakom dem noga matchade mittfält hade gott om strider.

Det började på varv one – som albon oavsiktligt shuntas den snabbt börjar kevin magnussen av vägen vid woodcote för en tidig safety car – och efter den andra sc som utlöstes av daniil kvyat stora kraschen på becketts.

Bakom den imponerande leclerc, mclaren och renault var särskilt feisty med ricciardo, norris och sainz alla omkörningar och åter omkörning varandra.

01:58 alphatauri s daniil kvyat gick därifrån oskadd efter en enorm krasch under det brittiska grand prix. alphatauri s daniil kvyat gick därifrån oskadd efter en enorm krasch under det brittiska grand prix.

De har alla också nästan gav stunder med romain grosjean i haas, som inte sluta efter safety car och överlämnades en svart-vit flagga för hans defensiva manövrar.

Överraskande inte ingår i det tidigare nämnda slaget var lance stroll, som kämpade och till slut förlorade till esteban ocon i renault, och sebastian vettel, som kämpade massivt i ferrari.

Det fanns heller ingen sago avkastning för nico hulkenberg, vars dalbana vecka – som såg honom inkallad för att ersätta den härskade ut sergio perez på torsdag – föll platt på söndagen med sin racing point bilen inte startar.

Han är inställd på att få en ny chans när säsongen f1 2020 fortsätter med en annan ras på silverstone nästa vecka, 70-årsdagen gp.

admin