Valentina Sampaio Blir Den Första Trans Model Visas I Sports Illustrated Swimsuit Issue

Valentina Sampaio Blir Den Första Trans Model Visas I Sports Illustrated Swimsuit Issue

Valentina sampaio kan lägga till ytterligare en milstolpe i hennes imponerande gräns bryta resumé: sports illustrated swimsuit modell.

Den 23-åriga brasilianska skönhet var bara namnges en 2020 rookie för det kommande numret (på stativ juli 21), vilket är första gången den berömda tidningen har presenterat en trans modell.

Få push-meddelanden med nyheter, funktioner och mer.

”jag var fylld med så många känslor av lycka när jag hörde nyheten. känslan var surrealistiskt” sampaio berättar exklusivt människor om det ögonblick hennes agent, christiana tran på the lions talent management, bröt de goda nyheterna. ”att vara i si swim har alltid varit på min hink lista över saker att uppnå i min karriär. det är en dröm som går i uppfyllelse på så många nivåer. si har en djupt meningsfull prestation. för att komma från en plats av rädsla och marginalisering, att nu att ingå i en av de mest ikoniska tidningar som verkligen omfamningar och firar mångfald – det är livet förändras ”.

Bild zoom josie clough / sports illustrated

Hon samtal som ingår i frågan en ”viktig milstolpe” inte bara för sig själv personligen, utan för hela hbtq + gemenskap.

”som en gemenskap är varje personlig framgång ett steg framåt för alla. jag är mycket tacksam mot gud och alla som har hjälpt mig längs min resa hittills”, förklarar hon. ”jag hedrar de utmaningar som de som har banat väg för mig direkt eller indirekt. de har gjort där jag är idag möjligt. jag är fast besluten att fortsätta växa och tryckgränser, så att jag kan på något sätt, bana väg för andra . vi är här, vi alltid har varit här och vi kommer alltid att vara.”

Med tanke på seriens lång historia av att utmana den traditionella uppfattningen av skönhet och bryta gränser inom modebranschen, är det ingen överraskning att sampaio hade varit på si swimsuit redaktör mj dagens radar för en stund.

De två slutligen träffat personligen efter sortering genom logistik med sin modellagentur och ”resten är historia”, dag berättar people, och tillade att det var en ”stor förmån” att arbeta med sampaio för det senaste numret.

”varje kvinna som representerar en ’första’ gör det under förutsättning att de utmärkelser och stöd som följer denna titel, granskning och negativitet följer också. styrkan och elasticiteten hos hennes anda och osjälviskhet att [sampaio] besitter får inte gå obemärkt förbi, ”day förklarar. ”jag är så stolt över att hon valde att ta sitt budskap om hopp och acceptans för oss här på si swimsuit.”

Hon fortsätter: ”om det budskapet berör en person och ändrar deras perspektiv eller ger dem möjlighet att se sig själv representerade och firas för att omfamna vilka de är, då enligt min mening finns det ingen större mått av framgång.”

Sampaio sköt si swim editorial på scrub island med fotografen josie clough och kallade erfarenhet ”magisk från början till slut.”

”alla var stödjande och vänlig. de fick mig att känna sig mycket bekväm och säker”, säger hon aktier. ”jag är mycket tacksam mot mj och si laget för att se och respektera mig som jag verkligen är och för att förstå att mer än något annat, jag är människa. de har stöttat mig att fortsätta att sprida ett budskap om kärlek, medkänsla och enighet för alla ”.

Andra 2020 rookies inkluderar lorena duran, kim riekenberg, brooks nader, marquita pring, anita marshall, hyunjoo hwang och jospehine skriver, som alla kommer att presenteras i det kommande numret.

Den banbrytande plats kommer ett år efter sampaio blev den första trans modell att arbeta med victorias secret, tillkännager på instagram att hon gå samman med märkets underkläder och kläder linje, rosor, för en ny kampanj.

Hon samlade mycket stöd i kommentarerna hennes instagram post från victorias secret-modeller och hbtq + aktivister lika. ”bedövning ??????”, skrev lily aldridge, som har gått i victorias secret fashion show nio gånger och tjänade hennes ängel vingar.

Transpersoner skådespelerska och aktivist laverne cox påhejad sampaio, skriva, ”wow äntligen!”

Sampaio har uppnått en hel del ”firsts” i sin karriär, men hon har ännu fler mål att uppfylla. ”för att vara på omslaget till amerikanska vogue skulle vara episk”, säger hon people, lägger till. ”och jag vill också gärna träffa ellen degeneres! ellen har varit en riktig inspiration för mig. hon är någon jag har sett upp till på många sätt. jag hoppas att träffa henne en dag och uttrycka dessa känslor.”

Med allt sampaio har pågått i sin karriär, kommer hon att vara mycket svårt för degeneres att missa.

admin