Singapore Val Senast: Opposition Vinner Rekord 10 Platser

Singapore Val Senast: Opposition Vinner Rekord 10 Platser

Singapore – singaporeaner på fredag ​​valde sin nästa regering i ett allmänt val överskuggas av corona pandemin och dess ödesdigra ekonomiska konsekvenser.

Röstning var obligatorisk för medborgare i åldern 21 år eller äldre, och vissa 2.650.000 personer var berättigade. nikkei asian review följde loppet och resultat långt in på natten.

Såhär hände (singapore tid):

 • 04:20 det är en wrap för bloggen. tack till alla för att stanna med oss ​​genom natten. du kan hitta mer täckning här.
 • 04:15 pap röst andel kommer in på 61,2%, en minskning från 69,9% år 2015. detta är partiets näst sämsta resultat på rekord, efter det allmänna valet 2011, då det samlade 60,1%. partiet har också förlorat ett skåp medlem i ng chee meng, minister i statsrådets kansli och chef för singapores paraply fackförening, national trades union congress.
 • 03:46 am det är officiellt: pap har vunnit 83 platser, medan arbetarpartiet har tagit en aldrig tidigare skådad 10. detta är första gången en oppositionsgrupp har vunnit två grupprepresentations valkretsar, där kandidater löper i grupper och det vinnande laget tar alla platser.
 • 03:30 arbetarpartiet har officiellt sin första säte. men pap leder nu 74-1.
 • 03:23 progress singapore partiledaren tan cheng bock talar efter hans parti förlorade: ”vi kan inte ha vunnit platser, men om man tittar på det stöd som ges till psp kandidater, är ca 40% i genomsnitt jag. ganska stolt över att prestanda. jag tror att detta är början på ett nytt kapitel för psp. och jag tror den rörelse som jag har skapat kommer att växa. vi är inte avskräckas av denna besvikelse.”

Progress singapore partiledaren tan cheng bock: han sade att hans rörelse ”inte avskräckas” av förlusten. © reuters

 • 03:20 det styrande partiet har nu en supermajoritet – 65-0 hittills.
 • 03:05 pap har nu säkrat 54 platser, se till att det kommer att bilda nästa regering. nästa avgörande nummer är 62 för en supermajoritet.
 • 02:51 den pap är upp till 43 platser; oppositionen har fortfarande noll officiella vinner. det styrande partiet behöver 47 platser för en enkel majoritet.
 • 02:45 heng swee keat, tippade mannen att bli premiärminister när lee hsien loong pension, har vunnit sin plats – även om arbetarpartiet gav sin pap kontingent en körning för sina pengar. pap vinner fem sätet östkusten distrikt av en ganska snäv marginal på 53,41% till 46,59%.
 • 02:30 den senaste omgången av resultat inkluderar premiärminister lee hsien loong distrikt. pap team vinner med en andel 71,91% av rösterna där.
 • 02:28 den officiella sätet räkna är nu 27-0 för pap. men smalare än väntat marginalerna i vissa distrikt meddelar lokala medier för att presentera detta som något annat än ett rungande seger.
 • 01:58 det finns en buzz på gatorna. lokala tv-bilder visar arbetarparti supportrar firar provnummer. när det gäller faktiska resultat har pap vunnit alla sju säten aviserade hittills.
 • 01:40 ”tyvärr kom vi upp kort” singapore democratic party huvudet chee soon juan berättar reportrar efter hans parti misslyckats med att ta ledningen i någon valkrets i prov räknas. ”vi kommer att fortsätta att försöka se vad vi kan börja att förbättra, och sedan komma tillbaka starkare.” chee väckt kontrovers under kampanjen när han tryckte på pap på befolkningstillväxt och invandring.
 • 01:25 den första officiella resultatet är i. pap har vunnit en plats i bukit panjang distriktet. vinnarna i övriga valkretsar kommer att sippra in under de närmaste timmarna.
 • 01:05 nu väntar vi på konkreta resultat. men det har förutsättningar att bli en stor kväll för arbetarpartiet. i ett val där många förväntade väljare spela på säkerhet, är oppositionsgruppen redo att vinna ett rekordstort antal platser.
 • 00:40 det var allt för prov räknas. om resultaten är nära till de slutliga siffrorna skulle valet avslutas med 83 platser för pap och 10 för arbetarpartiet.

12:25 på förmiddagen oppositionspartierna gör en del buller. arbetarpartiet, åtminstone enligt proverna leder i två grupper representations valkretsar – där flera kandidater kör ihop och vinnaren tar alla platser. arbetsgruppen leder också i ett enda säte distrikt. det skulle vara bra nog för 10 platser om siffrorna håller. och det skulle vara historiskt: ett oppositionsparti har aldrig vunnit mer än en enda grc.

Samtidigt är pap försöker hålla bort tan cheng bocks progress singapore partiet i west coast, med en provräkning kant 52% till 48%.

00:15 det börjar bli lite varm för vice premiärminister heng swee keat och hans pap kontingenten. prov räkna i hans east coast valkrets visar 54% för pap mot 46% för arbetarpartiet – betydligt smalare än 61% till 39% i 2015 röstningarna. naturligtvis, oavsett marginalen, alla platser går till vinnaren.

Vice premiärminister heng swee keat kampanjer i singapore östkust distrikt i runup till valdagen. © getty images

00:02 den pap leder provräkningar, men i vissa områden marginalerna är mindre än bekvämt för det styrande partiet. i marine parade, där partiet förlorade förre premiärministern goh chok tong till pension, ger prov pap 57% och arbetarpartiet 43%. förra gången, det slutliga resultatet var 64% till 36%. i bukit batok valkrets, är det 57% för pap och 43% för singapore democratic party, jämfört 61% till 39% i en 2016 med omval.

 • 11:45 det första provet räknas kommer in. hittills har de pekar på 10 platser för pap och noll för alla andra. dessa slumpmässiga uppsättningar av 100 röster har visat sig vara korrekt i det förflutna: år 2015 slutresultatet i de flesta distrikt var inom en procentenhet av proverna, enligt lokala medier utlopp today. ändå är det tidigt.
 • 11:30 innan siffrorna börjar flöda in, här är en titt på hur tidigare singaporianska val skakade ut. oppositionen stolen totalt har aldrig överstigit sex. kommer den här gången vara annorlunda?
 • 11:15 valurnor har anländer till uppräkningscentraler. de första, grova indikationer på resultaten kommer att vara exempel räkningar av 100 slumpmässigt valda röstsedlar från varje station. dessa bör komma snart. håll ögonen öppna.
 • 10:45 progress singapore partiets ledare, tan cheng bock, väger in på förlängnings kontroverser. i ett tv-framträdande, kallar han det ”mycket oregelbundna” och säger att det ”äventyras integritet i processen.” åtminstone enligt regeringens tidningen, men det är inom landets lagar. i en anteckning emitteras till 06:29, gjorde åter officer samtalet bygger på ”befogenheter genom 39 § (3) val lagen parlamentariska”.
 • 10:22 singapore democratic party, en mindre oppositionsgrupp har protesterat en förlängning av rösterna timmar, kalla det ”mycket oregelbundet.” detta förmodligen inte kommer att vara det sista vi hör om det sena beslutet att låta en extra två timmar röstning.
 • 10:00 de opinionsundersökningar har stängt, och räkningen är på väg att börja. vi kan förvänta oss resultaten att rulla in under de närmaste timmarna. stanna med oss.
 • 09:29 i ett uttalande säger val department att från och med 08:00, 2,565,000 väljare (96% av de registrerade väljarna) hade avgivna rösterna.
 • 08:26 medan vi väntar, läsa våra vanliga kolumnist william pesek argumentet att singapore valet måste erbjuda en ny vision för ekonomin. han skriver att premiärminister lee hsien loong har varit långsamma med att göra om staden till en innovationskraft, och att valet ska handla om hur han planerar att påskynda ekonomins shift exklusiva i bioteknik, energi, hälsovård, logistik och programvara och göra det ett hem för entreprenörer.
 • 07:09 gör att ytterligare två timmar. valen avdelningen har förlängt röst timmar tills 10:00, från den ursprungliga 08:00, på grund av linjer vid vissa vallokaler.

”medan kön situationen i de flesta vallokaler har förbättrats, ett litet antal fortsätter att se långa köer. denna förlängning i timmar kommer att ge tillräckligt med tid för alla väljare att rösta,” avdelningen sade i ett uttalande.

19:00. väljarna har en timme att avge sina röster. som en försiktighetsåtgärd corona var valet arrangörer frågar någon som känner febrig eller dåligt att rösta under denna sista sträckan, för att minimera risken för medborgare. tidigare under dagen, virus säkerhetsåtgärder bidrog till långa köer vid vallokalerna.

Även de styrande folkets action party är starkt gynnad att vinna, har detta val genererat flera spännande berättelser. alla ögon är på prestandan hos vice premiärminister heng swee keat i sin östkusten valkrets, eftersom han är tänkt att ersätta premiärminister lee någon gång i nästa termin. en rekord 40 kvinnliga kandidater är på röstsedlarna. och oppositionspartierna monterar en pigg utmaning trots varningar att de riskerar en ”wipeout”.

Sedan är det frågan om hur lee hsien yang, premiärministern avläsnade yngre bror, kan påverka resultatet med sin vokala stöd av progress singapore partiet.

admin