När West Brom Och Leeds United Kan Ta Premier League Ära

När West Brom Och Leeds United Kan Ta Premier League Ära

Målgång sker i sikte men jagande pack avfall för att ge i sin strävan efter säsongen långa pace-setters west brom och leeds united.

Som det ser ut leeds toppa tabellen med 81 poäng, är albion flåsar halsen med 80.

Ännu brentford och fulham envist kvarstår med 75 och 73 respektive.

Med bara fyra matcher kvar, både west brom och leeds väl inställd för en efterlängtad återkomst till premier league. men hur många poäng behöver de för att säkra att få att alla viktiga ’p’ bredvid deras namn?

Båda har redan säkrat en play-off plats – men som chris tarrant brukade säga på vem vill bli miljonär ’vi vill inte att ge dig den’.

Med 12 poäng står på spel är det möjligt att de två london sidorna ens kunde göra anspråk på två automatiska lägen, möjliga men mycket osannolika. det skulle ta en bilolycka på elland road och en annan på the hawthorns för att det ska ske.

Långt mer sannolikt är de två översta fortsätta sin vinnande springa och avsluta jobbet.

Tredjeplacerade brentford kan uppnå maximalt 87 poäng – och har en överlägsen målskillnad till toppen två.

Det innebär både behovet av att komma till 88 poäng för att vara helt säker.

Leeds

Om brentford behålla sin vinstrundan kunde marcelo bielsa är män tillbaka till toppen flygning på derby på söndag 19 juli i sin näst sista match.

Om de vinner på swansea på söndag och mot barnsley på torsdag, den 16 juli kommer de behöver oavgjort i pride park att gå upp.

I grund och botten leeds behöver sju från 12 poäng att lämna bin i play-offs.

West brom

Om brentford vinna sin nästa två albion skulle behöva göra samma sak på blackburn och hem till fulham på tisdag 14 jul.

Det skulle innebära att de kunde resa till huddersfield vecka i kväll, fredag ​​den 17 juli säker på att segern skickar upp dem.

Naturligtvis båda hade råd ett par glider i nästa par spel och ta sig till final fixtur, vilket för leeds är hemma till charlton och baggies hemma mot qpr, både på onsdag, den 22 juli kick-off 19 : 30.

admin