Iconic Dj Steve Sutherland Dör

Iconic Dj Steve Sutherland Dör

En prisbelönt dj som krediterades med att trycka på utvecklingen av black brittisk musik har dött.

Steve sutherland arbetade enormt populära visar på val fm och galaxy fm och snabbt utvecklat en stark fanbase.

De fyra tid mobo pristagare firades för hans outtröttliga arbete främjar r & b, hip hop, och grime artister i de vanliga musikscenen.

Beskrivs av clash magazine som en ”mästare för black brittisk kultur” den respekterade dj hade intervjuat lik av janet jackson, alicia keys, outkast och ja rule under sin framgångsrika karriär.

Singer gemma fox bekräftade hans död på twitter, som följdes av en flod av hyllningar.

Dj trevor nelson skrev: ”just hört den sorgliga nyheten om en annan stor förlust för brittisk svart musik kondoleanser till familjen av steve sutherland som jag först träffade och arbetade med vid kensington takträdgårdar 30 år sedan @twiceasniceuk r.i.p..”

Wolverhampton född musik stjärnan singer beverley knight twittrade: ”. jag är så rensad att höra om #stevesutherland: s bortgång mängden gånger han skulle få min att lämna mitt hus sent på kvällen att visas på hans radioprogram”det är gotta be levande bev, ingen förinspelningstid företag!” en lysande, väl älskade dj med en enorm arv. rensad.”

Dj väja från kiss fm skrev: ”rip #stevesutherland så sorgliga nyheten att en sådan trevlig kille och mycket älskade dj har passerat.”

Dj colin francis twittrade ”rip steve sutherland !! vi reste över hela storbritannien och europa gör spelningar tillsammans och du var en dj som jag respekterade er beslutsamhet och vilja att driva gränser! multi mobo pristagare, mr dubbelt så bra och alla runt bra kille !! du kommer alltid att bli ihågkommen.”

Tidigare kollega becky earley twittrade: ”förkrossad att höra om de bortgång #stevesutherland var han en absolut legend.

”jag njöt verkligen arbetar med honom på galaxy, hade vi en boll varje händelse som vi gjorde … särskilt ibiza och han tappade den bästa dj-set på mitt bröllop. du kommer att missa steve xx”

admin