Denver Ser Ökning I Coronavirus; Hancock Uppmanar Mask Stark

Denver Ser Ökning I Coronavirus; Hancock Uppmanar Mask Stark

Denver, co – denver har sett en uppgång i antalet corona fall under de senaste två veckorna, borgmästare michael hancock sade i en presskonferens fredag. ”fall har gått upp”, sade hancock. ”vi går i fel riktning, och det är av intresse för oss.”

Om staden ser ett uppsving i fall kan striktare folkhälso order och nedläggningar måste genomföras, sade hancock. ”det skulle vara helt förödande för vår ekonomi”, sade han. ”vi vill helt enkelt att undvika det -. undvika mer förluster av arbetstillfällen i vår ekonomi ingen vill pausa och gå bakåt.”

”detta är det dags för oss att inte förlora momentum som vi alla har kämpat så hårt för att vinna”, säger hancock.

Under de senaste två veckorna har staden sett en 60-procentig ökning av klagomål om maskbeläggningar, sade hancock. han upprepade gov. jared polis’ påminnelse för folk att bära masker när de är runt andra medlemmar av allmänheten – inomhus och utomhus. ”face beläggningar krävs i denver”, sade hancock. ”borgmästarna som inte följer mask starka riktlinjer samma borgmästare som har att förklara stort fall spikar.”

Drive-up testning webbplats på pepsi center är nu bara kunna köra 2.000 tester per dag, meddelade denver tjänstemän tisdag. den dagliga cap är ”på grund av en ökning av den nationella efterfrågan på covid-19 tester,” staden sagt. test webbplatsen stängs så snart locket har nåtts.

>> mer information om hur man kan testas på pepsi center webbplatsen kan hittas här.

Den ökade efterfrågan på tester kommer så många stater kämpar en våg av corona fall. usa på onsdag passerade 3 miljoner bekräftade fall.

All denver hund parker och lekplatser har öppnat igen, dock lekplatser och annan park utrustning inte desinficeras genom parkdriftpersonal, sade tjänstemän. besökarna uppmanas att använda hand sanitizer när tvål och vatten inte är tillgänglig, slit masker och följa riktlinjer smittspridning.

admin