Al-Taqwa College Covid-19 Utbrott Kopplat Till Melbourne Offentliga Bostadsområden

Al-Taqwa College Covid-19 Utbrott Kopplat Till Melbourne Offentliga Bostadsområden

Victorian hälsomyndigheter har dragit ett samband mellan ett utbrott av coronavirus vid en uppsättning av bostäder provision lägenheter och statens största islamiska skolan.

Al-taqwa college på truganina i melbourne västra, har spelat in 113 fall sedan en lärare först testat positivt den 27 juni.

Samtidigt har nio offentliga bostadsområden i north melbourne och flemington också registreras 159 fall efter dess 3000 invånare beordrades till hård låsning förra veckan – begränsningen har sedan hävts på alla utom en av de gårdar.

Victorias chief health officer brett sutton avslöjade familjer som bor på bostäder provisions lägenheter har kopplingar till den islamiska skolan, även om det inte hade fastställts där fallen började.

Al-taqwa college på truganina i melbourne västra, har spelat in 113 covid-19 fall sedan en lärare först testat positivt den 27 juni – blir statens största kluster (bilden, al-taqwa studenter har sin temperatur kontrolleras utanför skolans lokaler )

Samtidigt har nio offentliga bostadsområden i north melbourne och flemington också registreras 159 fall efter dess 3000 invånare beordrades till hård låsning förra veckan – begränsningen har sedan hävts på alla utom en av de egendomar

  • ’det är bara en länk, det kan ha gått i en riktning eller den andra riktningen.
  • ’det kan mycket väl finnas flera import i dessa höghus – ja, kan det ha varit flera import till al-taqwa college.
  • ’dessa är samhällen, som korsar över mellan truganina och dessa torn.’

Al-taqwa college bekräftade sin första fallet efter en lärare testat positivt på den första dagen av skollov den 27 juni.

Mer än 2.000 studenter och personal var snabbt veta att isolera och få testas för coronavirus.

Femtio nio fall bekräftades den 5 juli och 113 av 9 juli.

Tidigare utbrott på cedar meats slakteriet hade ryktbarhet för att vara statens största corona utbrott, med 111 personer smittats.

Regeringen har mött kritik för plötsligt sätta nio allmännyttiga bostadstorn i flemington och north melbourne till en hård låsning på lördag.

Myndigheterna gällde hög densitet ’vertikala kryssningsfartyg’ hade ’explosiv potential’ för att sprida covid-19.

Några invånare sade som gjorde dem att känna sig som fångar, oförmögna att lämna sina lägenheter i fem dagar.

Det fanns också problem med leverans av mat och förnödenheter till invånarna.

Hård låsning på alla utom en allmän bostadsblock i en förort till flemington (bilden) var kensington och north melbourne lyfts på torsdag

Invånarna på 33 alfred st i north melbourne, kommer att kvarstå i låsning för de kommande nio dagar efter 53 invånare testade positivt

Om 2515 invånare har testats för viruset över tornen under fem dagar, med 159 tester kommer tillbaka positivt.

Det finns cirka 3000 invånare i tornen, men barn testades endast om en förälder återvände ett positivt test.

Hård låsning lyftes alls, men ett av tornen på torsdag kväll.

Invånarna på 33 alfred st i north melbourne, kommer att kvarstå i låsning för de kommande nio dagar efter 53 invånare testat positivt.

Människor i tornen som testar positivt, eller är en nära kontakt med någon som gör det, kommer att ges möjlighet att flytta till ett hotell för sin karantän.

’vi verkligen uppmuntra det. det är säkrast för dig och säkrast för alla andra i dessa torn,’ police minister lisa neville sade.

Hon sade en polis närvaro skulle ligga kvar på tornen för att garantera den allmänna säkerheten.

Invånarna i huvudstadsregionen melbourne och mitchell shire återinträdde låsning i sex veckor på torsdag.

Människor kan bara lämna sina hem för mat och förnödenheter, ta emot eller ge vård, motion och studier eller arbete.

Invånarna i huvudstadsregionen melbourne och mitchell shire återinträdde låsning i sex veckor på torsdag (bilden, en tom bourke street mall efter återinförande av låsning i melbourne)

En vakt står vid ingången till state library of victoria med en skylt som lyder ’state library of victoria är tillfälligt stängd’ som melbourne återinträder låsning

Polisen kan utfärda böter plats på upp till $ 1652 för individer och $ 9913 till företag om de trotsa reglerna.

Några 96.000 kontroller gjordes av polisen men bara nio personer fick böter.

Prof sutton sade restriktionerna var nödvändigt på grund av de ’kraftiga ökningar’ i nya fall, däribland 165 på torsdag – den näst högsta dagliga totalt för victoria.

Bara 30 av statens nya fall är kopplade till kända utbrott, med 135 under utredning.

Samtidigt har två sjukvårdspersonal på sunshine sjukhuset och två vid royal melbourne hospital också testat positivt, med smittspårning pågår.

En annan anställd vid norra sjukhuset i epping har också smittats av viruset, tar totalt 11.

Sju nya fall är anställda vid åldern vårdinrättningar över melbourne.

Det är den fjärde dagen av nya fall i de tredubbla siffrorna, med statens totala summan nu 3098. mer än 900 fall är aktiva.

admin