Se: Rand Paul Kokar Dr. Fauci S Corona Svar Ner Till ’Vi Kan Inte Göra Det, Vi Kan Inte Göra Det’

Se: Rand Paul Kokar Dr. Fauci S Corona Svar Ner Till ’Vi Kan Inte Göra Det, Vi Kan Inte Göra Det’

En senatsförhör över landets corona svar fick ganska värmas på tisdag, med senator rand paul ifrågasätta huruvida landets främsta infectious sjukdomexperter har gjort mer skada än nytta under pandemin.

”det är en dödlig inbilskhet att tro någon person eller en liten grupp av människor har den kunskap som behövs för att styra en ekonomi eller diktera folkhälsan beteende”, den republikanska och frihet från kentucky sade under senaten hälsa, utbildning, arbete och kommittén hörsel . ”vi ska inte förutsätta att en expertgrupp på något sätt vet vad som är bäst för alla.”

Hans argument var att hälsoexperter och regeringen ”planerare” väger in på ämnen och uttrycka åsikter som påverkar det dagliga offentliga livet innan de fick alla sina fakta rak. ”det är viktigt att inse att om samhället givet hävdat att en expert och att expert är fel, kan en hel del skada uppstå när vi tillåter en mans policy eller en grupp av små män och kvinnor att prackas på en hel nation,” han sa.

Och paul, som testade positivt för corona mars, när han drog flak för att inte karantän medan han väntar på sina testresultat, riktat några av hans skarpaste tillrätta mot anthony fauci på tisdag.

  • ”dr. fauci, varje dag, så gott som varje dag, tycks vi höra från dig saker som vi inte kan göra ”, sade han. ”men när du frågade,’kan vi gå tillbaka till skolan?’jag hör inte mycket visshet alls. ’kanske. det beror på.'”
  • ””allt jag hör, dr. fauci, är ’vi kan inte göra detta, vi kan inte göra det. vi kan inte spela baseball.’tja, även det är inte baserad på vetenskap.” ”- sen rand paul
  • ”vi behöver bara mer optimism”, säger paul.

Fauci, chef för national institute of allergy och infektionssjukdomar, svarade med att notera att han håller med om mycket av det paulus sade, särskilt när det gäller personer som delar åsikter inte backas upp av vetenskapliga data.

Han sade också att ”vi måste göra vad vi kan för att få barnen tillbaka i skolan.” men fauci fortsatte: ”ibland måste man göra extrapoleringar för att du är i en position där du måste ge någon sorts rekommendation.”

Och han noterade att hans rekommendationer ofta tolkas på ett sätt som han inte har för avsikt.

”’det enda som jag kan göra är att efter bästa förmåga, ger dig fakta.’ ”- dr. anthony fauci

”jag har aldrig sagt att vi inte kan spela en viss sport”, sade han. (även om det bör noteras att han nyligen varnar för att ”fotboll inte kan hända i år” på cnn.) ”jag håller med dig. jag är helt okvalificerade att berätta om du kan spela en sport eller inte ”, fortsatte han. ”det enda som jag kan göra är att efter bästa förmåga, ger dig fakta och bevis i samband med vad jag vet om detta utbrott. tack.”

Titta på några av detta utbyte här

Back-och-tillbaka hade pauls namn trender på twitter twtr, + 1,01% på tisdag eftermiddag, eftersom debatten illustrerade de delade åsikter amerikanerna har haft till den utbredda nedläggningar och social distans riktlinjer över hela landet sedan pandemin började. och som drog massor av uppvärmda reaktioner på nätet.

Mer än 2,5 miljoner amerikaner har infekterats med covid-19 och 129.545 och räkna har dött av tisdag eftermiddag. och som fall fortsätter att klättra över många delar av landet, fauci varnade också på tisdagen att antalet bekräftade corona infektioner kan gå upp till 100.000 per dag.

admin