Watch Fredagens ”Strawberry Moon Mörkare Med En Partiell Halvskugga Eclipse

Watch Fredagens ”Strawberry Moon Mörkare Med En Partiell Halvskugga Eclipse

Juni är fullmåne – även känd som ”strawberry månen” eftersom det kommer under jordgubbssäsongen – kanske ser lite mörkare än normalt på fredag.

Det beror på många håll i världen kunde se en himmelsk händelse som kallas en partiell halvskugga förmörkelse, när en del av månen rör sig genom jordens yttre skugga. detta gör en bit av månen visas dimmer.

Strawberry månen förmörkelse var synlig ovanför asien, australien, europa och afrika. människor i usa kunde inte se det, men kan titta på händelsen på nätet nedan.

Månen var i sin fulla på fredag ​​kl 15:12 et, och virtual telescope project livestreamed förmörkelsen från italien börjar vid 03:00 et, som månen nedtonade ovan roms silhuett.

Du kan titta på nedan.

Månen kommer att visas fullt i ungefär tre dagar, från tidig torsdag morgon till tidigt söndag morgon.

Medan den partiella halvskugga eclipse kommer inte att ha någon större inverkan på jorden, kan det påverka vissa rymdskepp.

”för rymdfarkoster på månen som lunar reconnaissance orbiter, märks minskningen av solenergi”, nasa skrev i en release om jordgubbar månen.

Jordgubbar månen är också känd som ’mjöd moon’ eller ’honung månen’

Juni är fullmåne blir den sista av våren.

Strawberry moniker kommer från algonquin stammarna. en gammal europeisk namn för denna sista våren fullmåne, är tiden den ”mjöd moon” eller ”smekmånad”, eftersom människor som anses honung vara den sötaste under juni. (mead är en alkoholhaltig dryck gjord av jäst honung.)

Under medeltiden, många par i europa också gifte i juni (massor fortfarande gör i dag), så det kan vara där traditionen att kalla den första månaden av äktenskapet ”smekmånad” kommer från.

admin