Stillahavsområdet Footy Stjärna Slår Erin Molan För ’Vattenpipa Mooka Looka Hookah’ Utbrott

Stillahavsområdet Footy Stjärna Slår Erin Molan För ’Vattenpipa Mooka Looka Hookah’ Utbrott

Stillahavsområdet spelare har smällde erin molan efter hennes bisarra utbrott på radio förra helgen.

Molan, 36, sätta på på accent som hon sa ’hooka looka mooka hooka fooka’ under en diskussion om hur man uttalar spelarnas namn innan ett spel på lördagens ’continuous call’ fotboll show på 2 gb.

Anmärkningarna har allmänt fördömts som respektlöst, men attackerna blir mer personligt mot molan som spelare förbereda sig för kvällens match.

Nrl s stillahavsområdet spelare är på attacken mot kommentatorn erin molan efter hennes bisarra utbrott på radio förra helgen

Två spelare från manly sea eagles ha vägt in på kommentarerna, fördömde molan på sociala medier.

I en kommentar, kallas prop addin fonua-blake molan ett ’gronk’.

’erin molan, om du inte kommer att be om ursäkt för kommentarerna minst ber om ursäkt för att förstöra footy show. gronk, skrev han i en instagram historia.

Även medspelare martin tapau beskrev händelsen som ’skamligt’.

’erin molan, om du inte kommer att be om ursäkt för kommentarerna minst ber om ursäkt för att förstöra footy show. gronk, skrev han i en instagram berättelse

’begriplig för våra icke-pasifika samhälle försöker att korrekt meddela våra namn, men respektlöshet och gör narr av tidigare / nuvarande pasifika spelare i nrl som hur du bedrivs är skamligt !,’ skrev taupau.

”min farfar skulle vara gungade (och svarvning) i sin grav i ilska!

’im sorry att vår pasifika familj (och dig) alltid måste ta itu med den här typen av ’skämt’

Cronulla sharks forward braden hamlin-euele anföll också molan i instagram historia.

’en inre skämt? visa lite respekt !,’ hamlin-uele sagt.

’om det är ett skämt mellan kollegor än f som arbetsplats. ut ur jobbet @erinmolan.

Nrl stjärna martin taupau har beskrivit erin molan radio utbrott som ’skamligt’ och säger att det är ett hån mot pasifika spelare i nrl

Kommentarerna har beskrivits som ’skamligt’ av footy star martin taupau (bilden) i prop för manly sea eagles

Cronulla sharks forward braden hamlin-euele anföll också molan i instagram berättelse

’äckligt att ens tänka att det skulle vara ok, att sätta på en accent och säga det. vakna upp till dig själv.’

Molan har upprepade gånger hävdat uttalandet var ett ’in-skämt’ mellan kommentatorer – trots andra värdar darryl brohman och mark levy återstående tyst efter hennes kommentarer.

’vad? jag är inte säker på vad hon sa att det’ en förvirrad brohman sagt om molan kommentarer innan levy snabbt gått vidare till en oberoende ämne.

Men jemaima tiatia-seath, co-head vid university of auckland māori studier och pacific studies avdelning, sade molan: s ’hooka looka mooka fooka’ gipp inte ursäktas som ett skämt.

Hon sade kommentatorer inte kunna uttala namnen på polynesierna – som nu representerar cirka 45 procent av spelarna i national rugby league – var oacceptabelt.

’det är den roll som varje kommentator att tacka förhållande till ett namn,’ dr tiatia-seath berättade daily mail australien.

Jemaima tiatia-seath (bilden), från skolan av māori studier och pacific studies vid university of auckland, sade molan s mispronunciation kunde inte ursäktas som ett skämt. ’till viss ” det var bara ett skämt, inte tar sig själv på för stort allvar’ ’men för oss är det ett tecken på bristande respekt’, sade hon till daily mail australien

När kontaktad om ljudet på torsdag, molan sa att hon hade ’ingen aning’ varför ingen skrattade, och föreslog att de distraherad av upptagen studio.

Både nio entertainment, ägare av 2gb och molan själv sa att hon refererar till en berättelse brohman berättade på en april 5 sändning, om en debatt mellan far och son kommentatorer, ray och chris warren.

Paret diskuterade hur man uttalar namnet på reserv manly framför tonganska anständigt, haumole olakau’atu.

  • ’hans namn hade omkring 30 bokstäver i det och jag hade problem att uttala det så jag frågade chris ’hur uttalar man denna kille namn?’ brohman sagt.
  • ’han sade’ bra pappa och jag har diskuterat detta i dag … och pappa tyckte att hans namn var chuka-lala-lulu.
  • ’och ​​jag sa: ’ja, pappa, jag tror det är chuka-lala-lulu-lulu, och han säger, chris, det är fel – det är chukaka-lulalulalo’.

Molan är avbildad på dally m awards i sydney 2018

Historien fortsätter längs de med namnen blir allt mer komplicerade tills brohman föreslog ’låt oss bara kalla honom sevi’.

Brohman förmedlas historien med en röst som hånade tal både ray och chris warren, som molan sade hon imiterade på lördag.

Han verkade vara överdriver en seriös diskussion mellan warrens för komiska värde och inte berätta det ordagrant.

På lördagen sade levy warren skulle ’gå igenom alla uttal’ spelare innan lördag kväll match.

Molan interjected sedan med två gånger säger ’pappa!’ i en konstig röst, innan uppskjutning i den meningslösa fras.

Nio berättade daily mail australia någon uppfattade ras okänslighet var ett missförstånd som molan bara refererar till en berättelse vanliga lyssnare skulle vara bekant med.

Fyrtiofem procent av nrl spelare har pacific island arv, svullnad från 30 procent 2011.

League spelare kommer från 116 olika länder, och har familjeband till 145 genom sina föräldrar och farföräldrar.

admin