Nhs Chef Spränger Matt Hancock För Att Ge ’Nej Varsel Eller Konsultation’ På Ansiktsmask Regeländring På Sjukhus

Nhs Chef Spränger Matt Hancock För Att Ge ’Nej Varsel Eller Konsultation’ På Ansiktsmask Regeländring På Sjukhus

Matt hancock plan för all sjukhuspersonal att bära kirurgiska ansiktsmasker och för besökare och öppenvård att bära ansiktsbeläggningar gjordes utan samråd har en nhs chef hävdade.

Chris hopson, vd för nhs providers, kritiserade regeringen för ser ut att fatta beslut ”på hoven” som verkar ”alltför påverkad av politik”.

Health sekreterare meddelade den nya politiken för ansiktet beläggningar på sjukhus på fredag ​​kväll downing street corona presskonferens.

Han sade att regeringen ville se till att ”även när viruset kommer under kontroll”, sjukhus är en plats för ”vård och säkerhet”.

Men talar till bbc radio 4: s program today, sade hopson politiken tillkännagavs ”med absolut ingen förvarning eller samråd” med nhs trusts.

Han sade: ”två stora förändringar i användningen av personlig skyddsutrustning och besöka politik tillkännagavs sent i går eftermiddag i slutet av det, att vara ärlig, var en mycket upptagen, svår och hård vecka för våra förtroende ledare med absolut ingen meddelande eller konsultation.

”jag tror att det är den senaste i en lång rad av meddelanden som har haft en stor inverkan på hur nhs fungerar där dessa frontorganisationer känner att de har lämnats helt i mörkret och de sedan förväntas göra betydande och komplexa verksamhetsförändringar antingen direkt eller med mycket lite varsel.”

Han sade att politiska ledare ”måste förstå att köra dessa organisationer är en komplex och svår uppgift och vad du inte kan göra är tur på en sixpence” med viktiga politiska tillkännagivanden.

Mr hopson kritik upprepades av british medical association, som varnade för det var ”liten detalj” på hur politiken skulle genomföras, där maskerna skulle komma från eller hur öppenvård och besökare skulle ges dem.

Konsulter utskottets ordförande dr rob harwood sa: ”med tanke på avsaknaden av ppe levererar hela covid-19 pandemi är det helt avgörande att regerings säkerställer det finns tillräckligt med leveranser av ansiktsmasker för personal och tillräckligt utbud av ansiktsbeläggningar för poliklinikpatienter och offentliggöras av den 15 juni.”

Det kommer bland rapporter om att söndag handelslagar kan hängas under ett år enligt regeringens planer på att stimulera ekonomin.

Downing street sägs vara att utarbeta lagstiftning för att göra det möjligt för större livsmedelsbutiker för att öppna i mer än sex timmar på söndagar, enligt the times.

Papperet sade också kaféer och pubar skulle ges snabba godkännande att servera mat och dryck utanför, göra sig av med behovet av 28-dagars lagstadgade minimisamrådsperioden.

Förre premiärministern david cameron tvingades släppa planer på att utöka söndag öppettider 2016 efter att ha lidit ett förödmjukande commons nederlag som såg 27 tories gå samman med oppositionspartierna.

I andra utvecklingar:

Nyligen uppdaterade världshälsoorganisationen råd sade regeringar bör uppmuntra allmänheten att bära ansiktsbeläggningar där sociala avståndstagande är svårt, till exempel på kollektivtrafik och butiker.

Hälsosekreteraren uppmanade folk att inte delta i massdemonstrationer i helgen efter antirasistiska protester i spåren av död george floyd.

Age uk sa vårdhem invånare uppmanas att betala en ”corona bill” på mer än £ 100 per vecka på toppen av befintliga avgifter för att hjälpa social vårdgivare hålla sig flytande.

Pa analys visade att svarta, asiatiska och minoritet etniska (bame) personal stod för 60 procent av frontlinjen vårdpersonal vars dödsfall har kopplats till covid-19.

Samtidigt finns det farhågor över coronareproduktionstakten i delar av england som nya data antydde r-värdet är nu runt en i nordvästra.

Det värde som används av regeringen förblev mellan 0,7 och 0,9 för den brittiska som helhet, även om siffran har en 2-3 veckors fördröjning, vilket betyder att den inte tar hänsyn till den senaste lättnader i låsning.

Men en separat rapport från folkhälso england (phe) och cambridge university, som uppskattar vad värdet är för närvarande lade nordvästra på 1,01 och south west på 1,00.

Mr hancock sade att nya siffror på r bekräfta ”det är en utmaning i nordvästra england till adress och, i mindre utsträckning, i sydvästra england”.

Han sade den rådgivande vetenskapliga gruppen för nödsituationer (sage) anser r är under en hela storbritannien men regeringen vill ”allt ha en strategi för att ta itu med lokala inlåsningar där vi upptäcka en uppblossande”.

Labor-ledda tameside metropolitan borough council i greater manchester har biträtt skolor att fördröja sin bredare återupptas förrän tidigast 22 juni på grund av infektionsfrekvensen.

Rådet chef för folkhälsa, dr jeanelle de gruchy, skrev till rektorer starkt råda dem mot att släppa in fler elever tills det finns ytterligare säkerhet att ”graden av infektion minskar och r är fast under en”.

admin