Mer Än 700 Familjer Skickar Hyllningar Från Fjärran För Att Hedra D-Day Hjältar

Mer Än 700 Familjer Skickar Hyllningar Från Fjärran För Att Hedra D-Day Hjältar

Mer än 700 familjer fastnat under corona låsning får hjälp om hyllningar vid gravarna av fallna krigshjältar i frankrike för att markera årsdagen av d-day.

I skarp kontrast till 2019 omfattande 75-årsjubileum minneshögtider, kommer årets minne av den avgörande 1944 allierade invasionen av normandie vara mer dämpad.

Social avstånds krav och reserestriktioner under världsomspännande covid-19 pandemi medel veteraner och deras familjer tvingas att hedra de fallna från långt håll på lördag.

För att stödja dem som inte kan göra den årliga pilgrimsfärden till frankrike, har commonwealth war graves commission (cwgc) varit erbjudande till plats hyllningar på gravar och minnesmärken för deras räkning.

Lokala trädgårdsmästare för cwgc, som upprätthåller tusentals webbplatser minne av 1.700.000 commonwealth militärer och kvinnor som dog under de två världskrigen, har placera speciella markörer vid sina viktigaste platserna i normandie för att hjälpa ära dem som dödats i kampen där.

De hyllningar bär inskriptionen ”deras namn lever för evigt”, en fras som valts av cwgc första litterära rådgivare, författaren rudyard kipling.

Begäran som tas emot före utgången av maj berodde på att placeras i tid till lördag.

Den cwgc fortfarande acceptera förfrågningar fram till slutet av den här helgen, med trädgårdsmästare som syftar till att avsluta att placera dem inom de närmaste två veckorna.

Xavier puppinck, cwgc s france områdeschef, sade: ”när vi välkomnade tusentals veteraner och besökare till normandie för 75-årsdagen av d-day, vi kunde inte kunnat föreställa hur olika saker skulle vara bara ett år senare.

”även om det är tråkigt att vi inte kan vara värd några stora sammankomster i sommar för att betala respekt i person, vi kan fortfarande pausa och komma ihåg.”

I en kommentar till utläggning av hyllningar, tillade han: ”vi hoppas att detta lilla handling från vår lokala cwgc personal kommer att visa att vi tillsammans kan minnas dem som dog i världskrigen för evigt.”

Den cwgc ansträngningar har fått stöd av den brittiska försvarsdepartementet, med ministrar dela på twitter uppgifter om deras begäran om hyllningar läggas för soldater som kom från valkretsarna de representerar som mps.

På lördag, den brittiske ambassadören till frankrike, edward llewellyn, tillsammans med andra brittiska tjänstemän, kommer att delta i en liten, kort ceremoni på bayeux kyrkogården i normandie.

Ytterligare små händelser kommer att äga rum på andra platser som kommer att respektera frankrikes corona regler.

  • Dagen d commemorationsna i colleville-sur-mer, normandy (virginia mayo / ap)
  • De allierade styrkorna sammanlagda marin, luft och mark angrepp på nazistockuperade frankrike den 6 juni 1944 kodnamnet operation overlord.
  • Den beskrevs av den dåvarande brittiske premiärministern winston churchill som ”utan tvekan den mest komplicerade och svåra att någonsin skett”.
  • Det markerade början av en 80-dagars kampanj för att befria normandy, vilket innebar tre miljoner soldater och kostat 250.000.

Hundratals förfrågningar om hyllningar att läggas av cwgc har kommit från hela världen, inklusive storbritannien och kanada.

De omfattar två från dave dykes, en pensionerad lärare från perth academy i skottland, som bad om ett par tidigare elever att hedras.

Löjtnant ian davidson gilmour, vars föräldrar kom från luncarty, perthshire, sågs senast lider av kulspruta brand sår på 13 jun 1944.

Löjtnant ian davidson gilmour (commonwealth war graves commission / pa)

Den 23-årige, servering med gordon highlanders, skadades på en spaningspatrull och hade sagt en kamrat för att återvända till sin enhet för att leverera den information de hade skickats ut för att samla in. lt gilmour sågs inte igen.

Den andra tidigare elev, serjeant david h laing, vars föräldrar kom från almond, perthshire, och som serveras med black watch, dödades i handling den 10 juni 1944 i åldern 30.

Nuvarande studenter från soldaternas skolan blev besviken över att inte kunna göra en planerad resa till frankrike denna månad för att besöka gravar tidigare elever.

Den cwgc driver också en digital ”wall of remembrance” på sin webbplats, där människor kan ladda upp bilder, berättelser och minnen av dem som överlevde det svåra i kriget.

Mer än tusen digitala hyllningar har redan delats sedan den lanserades förra månaden.

För att skicka ett meddelande till den digitala väggen eller begära en hyllning placeras i normandie, som är gratis, besök: www.cwgc.org/share-your-tribute.

admin