Amerikanerna Säger Trump Vad En ’Riktig Ledare’ Är Efter Trudeau Fogar Antirasism Protester

Amerikanerna Säger Trump Vad En ’Riktig Ledare’ Är Efter Trudeau Fogar Antirasism Protester

Kanadensiska premiärministern justin trudeau gick tusentals på fredagen att ta ett knä framför kanadas parlament i solidaritet med de amerikanska demonstranter marscherar mot rasism och polisbrutalitet.

Det markerade en sällsynt offentligt utflykt för den kanadensiska ledare sedan början av covid-19 pandemi som protester sprids utanför usa efter polisen i minnesota dödat en obeväpnad svart man.

Trudeau, hålla en ”black lives matter” t-shirt, skanderade bakom en mask tillsammans med publiken som sträckte sig flera kvarter till den amerikanska ambassaden, och senare stod tysta i åtta minuter och 46 sekunder. detta var den tid som en vit polis i minneapolis knäböjde på george floyd hals, en obeväpnad afroamerikansk, som dog efter kontinuerligt inlaga ”jag kan inte andas.”

Även bilder på trudeau på protest gick viral, flera personer var snabba att påpeka skarp skillnad i hur den kanadensiska pm och usa: s president donald trump hade närmat sig situationen.

Som protesterna rasade genom usa, trump hotade att skicka in militära trupper för att kväsa upploppen om folk inte backa. när demonstranterna närmade sig vita huset tog trump skydd i en bunker i hans bostad.

Han har också öppet kritiserat gest av knästående, som nu har blivit en symbol för ras motstånd i usa. ”vi bör stå rakt upp och lång, helst med en honnör, eller handen på hjärtat. det finns andra saker du kan protestera, men inte vår stora amerikanska flaggan – nej knä” trump sade, enligt en reuters rapport.

Tvärtom, när frågan om trump och användning av tårgas mot demonstranterna för att bana väg för ett foto tillfälle, trudeau gav en 21-sekunders lång paus innan du svarar. han undvek att namnge trump och sade: ”vi klocka i skräck och bestörtning på vad som händer i usa. det är dags att dra människor.”

Nu är sociala medier översvämmad med jämförelser av de två världsledande, med de flesta amerikaner kallar trudeau en ”riktig ledare.”

Hey @realdonaldtrump

Detta är vad en riktig ledare gör!

Justin trudeau erkände polisbrutalitet och ras orätt

Och tog ett knä i solidaritet.

Han steg till tillfälle!

Du ett misslyckande!

November kommer!

Vi kommer att rösta arslet ut! #vote @ joebiden # gojoe # kidvicious ?? https://t.co/qzxw5ey2ks – kirk acevedo (@kirkacevedo) 6 juni, 2020

När @canadianpm går tusentals samlats på parliament hill att säga att black lever delen – att mitt liv frågor, min pappas liv, mina syskon liv, mina barn liv, 1.2m svart kanadensare liv materia – det är en välkommen balsam för mina oroliga spirit.https: //t.co/kbgm17psxr – greg fergus (@gregfergus) 6 juni 2020

Detta är justin trudeau premiärminister canada ta ett knä med tusentals demonstranter. donald trump kan lära mycket av honom. pic.twitter.com/vngirkgy90 – lynn gp (@lynnanimalover) 6 juni 2020

Inte en stor trudeau fan (de flesta antar jag eftersom jag hitta cons sådan outhärdlig lot) men jag måste säga, att se kanadensare dra på vår pm för knä … mina tanken svindlar.

Trump skickar ut kravall squads. kenney har gjort protest olagligt.

Så. ja. trudeau knäböjde.

Monstret. – barney panofsky s goda viljan (@mynamesnotgordy) 6 juni 2020

Trudeau är en ledare. trump är en internationell förlägenhet. – cmango122 (@ cmango1221) 5 juni 2020

admin