Trump Plötsligt Ends Presskonferens Efter Telling Asiatiska Reporter Att Ställa Kina Hennes Fråga

Trump Plötsligt Ends Presskonferens Efter Telling Asiatiska Reporter Att Ställa Kina Hennes Fråga

Donald trump var tillbaka på pallen på måndag kväll för en annan omtvistad corona information. efter sparring med journalister, ett element som har kommit att definiera sina regelbundna presskonferenser, slutade impeached president hans möte med reportrar abrupt.

Vad set trump utanför denna tid var en fråga från cbs news reporter weijia jiang. den 36-åriga-som föddes i kina, men växte upp i west virginia, enligt en new york times bröllopsprofil frågade trump varför han ofta tippad mängden corona testar görs i usa som en jämförelse med andra nationer.

”du sa många gånger att usa gör mycket bättre än något annat land när det gäller testning. varför spelar det någon roll?” jiang ifråga. ”varför är detta en global tävling för dig om vardagliga amerikaner fortfarande förlorar sina liv och vi fortfarande ser fler fall varje dag.”

Trump klart förvärras, sköt tillbaka på jiang sade ”ja, de förlorar sina liv överallt i världen, och kanske det är en fråga som du bör ställa kina. fråga inte mig. ställ kina den frågan. okej?”

Han försökte sedan att gå vidare till cnn reporter kaitlyn collins, men collins respekt skjutas upp till sin kollega vita huset reporter som ville veta varför trump skulle berätta för henne, speciellt att ställa kina hennes fråga.

”jag säger inte att det specifikt till någon”, svarade trump. ”jag säger det till någon som frågar en otäck fråga.”

(ovan) reportrar masker ställa frågor som usa: s president donald trump talar under en presskonferens på romanen corona i rose garden i vita huset i washington, dc, den 11 maj, 2020. (foto: brendan smialowski / afp via getty bilder)

Trump fick sedan upprörd collins för att tillåta jiang att avsluta sin fråga, troligen inse att han hade ingått ännu en pr mardröm. när collins tryckte trump på att ge henne möjlighet att ställa sin fråga efter att han erkände henne, han plötsligt slutade mötet.

I morse, sannolikt bevittnar bakslag från hans utbyte på sociala medier och morgonen nyheterna visar twittrade trump ”asiatiska amerikaner är mycket arg på vad kina har gjort till vårt land och världen. kinesiska amerikaner är mest arg på alla. jag klandrar inte dem!”

Måndag var inte första gången jiang adresserade hundvisselpipor i vita huset. i mars reportern twittrade, ”i morse en vita huset officiellt kallad #coronavirus som’kung-flu’till mitt ansikte. gör mig undrar vad de kallar det bakom min rygg.”

admin