Hur Man Ansöker Och Få Påståenden Dateras Till Mars

Hur Man Ansöker Och Få Påståenden Dateras Till Mars

Regeringens systemet bidrag egenföretagande har öppnat i dag – och du kan nu tillämpas.

Bidrag på upp till £ 7500 kommer att delas ut till egenföretagare britter söker kontanter lättnad bland de corona betalningar.

Regeringen säger att du kommer att betalas inom sex dagar efter applicering.

Systemet, kallat egenföretagande inkomststöd (seiss) av premiärminister boris johnson regering, är värt upp till 80% av handel vinster.

Om du har fastnat hemma, regeringen säger att du kan ansöka om vad det kallar den största direkt ekonomiskt stödpaket för frilansare och egenföretagare sedan låsning igång.

Krav på förlorade arbetet kan dateras tillbaka till mars.

(bild: pa)

Starta vid 8:00 på onsdag, kommer processen att drivas av hm revenue & customs, och alla berättigade till seiss kommer att kunna ta emot regeringens bidrags 25 maj eller inom sex dagar efter en avslutad påstående.

Chancellor rishi sunak sade: ”med betalningar anländer före slutet av denna månad, egenföretagare i storbritannien kommer att ha pengar i sina fickor för att hjälpa dem genom dessa utmanande tider.”

De kan göra anspråk har redan blivit kontaktade av hmrc och kan använda en unik referens för att göra sina anspråk.

Derek cribb, vd för ipse (association of independent professionals och egenföretagare), säger: ”för egenföretagare, coronavirus är inte bara en hälsokris, utan också ett trängande inkomstkris.

”vi är glada att regeringen har lyssnat mycket av ipse råd genom att inrätta egenföretagande inkomststöd, som sträcker sig en välbehövlig livlina till de egenföretagare som är berättigade till det.”

Mike cherry, nationell ordförande för federation of småföretag, sade: ”systemet inkomststöd egenföretagande utgör en livlina för de miljontals egenföretagare som förväntas att kvalificera sig.

”jag vill uppmuntra alla dem som tror att de har rätt att använda online checker om de inte har gjort det ännu, och att tillämpa den dag tilldelas.

”vi är särskilt glada över att se systemet öppningen tidigare än planerat, med en enkel snabba ansökan och ett löfte om snabb betalning.”

admin