Eniola Aluko: Tidigare England Och Chelsea Beklagar Framåt För Furlough Tweets

Eniola Aluko: Tidigare England Och Chelsea Beklagar Framåt För Furlough Tweets

Ex-england internationella eniola aluko har bett om ursäkt efter att publicera en serie tweets visas att kritisera människor som släpps ut på regeringens permission schema mitt i corona pandemi.

Aston villa kvinnors sportchef sa att det skapat en ”gör-ingenting” mentalitet och ”kultur av rätten”.

Systemet, som nu förlängs fram till oktober, ser de anställda får 80% av sina månatliga löner upp till £ 2500.

Hon har sedan bort flera inlägg och bad om ursäkt för ”brott orsakade”.

Aluko, som vann 102 landskamper för sitt land och även spelat för chelsea, birmingham city och juventus, sade till en responder: ”när människor dog i andra delar av världen innan krisen, har du slutar arbeta förmodligen inte?”.

I ett uttalande på onsdag, den 33-åriga sade: ”att öppna upp mina tweets i morse för att säga förlåt för brott som orsakas av någon av mina tweets på permission i går kväll.

”tweets som verkar ha upprörda människor de flesta har tagits bort. jag har inget intresse av att vara en källa till ytterligare offentliga upprörd.”

Hon tillade: ”inga generaliseringar eller utbredd brott var avsedd bara en personlig åsikt om den framtida ekonomin i denna kris detta konto kommer nu att privata och utsikt, som alltid förblir min egen…”

Aluko hjälpte lionesses till tredje plats i 2015 kvinnors vm, liksom att spela fem gånger för storbritannien vid os 2012.

Hon är englands joint 10 mest utjämnade internationellt och att göra poäng 33 mål i sina 102 ledande framträdanden.

Bbc sport förstår spelare och personal vid flera klubbar i damernas championship, som aluko villa leder, har furloughed under corona utbrottet.

Chancellor rishi sunak sade på tisdagen det brittiska systemet för att betala lönerna för arbetare på ledighet på grund av coronavirus skulle fortsätta, men att regeringen skulle ställa företag till ”börja dela” kostnaden från augusti.

En fjärdedel av arbetskraften, omkring 7,5 miljoner människor är nu omfattas av systemet, som har kostnaden £ 14 miljarder per månad.

admin