Är Nancy Pelosi En Nyliberal Shill? (Spoiler Alert: Oh Come On)

Är Nancy Pelosi En Nyliberal Shill? (Spoiler Alert: Oh Come On)

För oumbärlig rapportering om coronakrisen och mer, prenumerera på mother jones nyhetsbrev

Jag får att det finns olika fraktioner bland den progressiva rörelsen och vissa är mer progressiva än andra. det är uppenbart. men min twitter foder under de senaste dagarna har varit full av verklighets blå progressiva övertygad om att nancy pelosi är inget annat än en nyliberal aktrisen som kommer grotta i till republikanska önskar denna vecka och införa endast en svag, urvattnad stimulans räkningen. nancy pelosi! en nyliberal aktrisen! men återigen, hände samma sak till paul ryan när han blev högtalaren av huset. det tog bara några sekunder för honom att gå från mr conservative till en sellout.

Hur som helst, i dag detta hände:

House demokrater presenterade ett coronavirus räddnings proposition tisdag som skulle rikta mer än $ 3 biljoner för statliga och lokala myndigheter, hälso- och sjukvårdssystem, en andra omgång av stimulanskontroller, och en rad andra prioriteringar. republikanerna avvisade lagstiftningen redan innan de såg det, beskriver den som en liberal önskelista som skulle gå någonstans i det republikanska-ledda senaten. senatens majoritetsledare mitch mcconnell (r-ky.) sa att han var på jobbet på crafting ansvarsskydd för företag i stället. den massiva nya demokratiska räkningen samlades av representanthusets talman nancy pelosi (d-calif.) och hennes bästa löjtnanter utan input från republikaner eller trump administration. det är mindre en öppnande bjudna i en tvåparti förhandling än ett uttryck för house demokrater prioriteringar som de hoppas kommer att bli populär med allmänheten som nation lider genom den värsta ekonomiska katastrofen sedan den stora depressionen.

Så. . . är $ 3 biljoner nog? jag menar, det är sant att pelosi inte kräver medicare för alla och nationalisering av alla banker som en del av hennes lagförslag, men $ 3000 miljarder är en ganska stor bit av förändring, även för den federala regeringen. så vad skulle det göra?

Den 1800-sida lagstiftning som huset väntas rösta på fredag, skulle ägna nästan $ 1 biljon till statliga, lokala, regionala och tribal regeringar och etablera en $ 200 miljarder ”heroes fund” för att utöka fara lön till viktiga arbetare. det skulle också skicka en sekund – och större – runt av direktstöd till enskilda amerikaner, upp till $ 6000 per hushåll. andra delar av räkningen skulle öka nyttan nutrition assistance med 15 procent och ge $ 175 miljarder i bostadsbidrag, bland annat. a $ 600 ökning i arbetslöshetsförsäkringen vecko skulle förlängas genom januari och räkningen riktar ytterligare $ 75 miljarder för corona testning och smittspårning.

Det verkar vara en hel del. men jag antar att det finns någon form av behovsprövning någonstans som är bra för att få allmänhetens stöd men kan göra det två procent mer komplicerat, och det betyder att nancy pelosi är en nyliberal shill!

admin